Povijest

Dječji vrtić MARJAN kao objekt sagrađen je prije ll svjetskog rata. U ratu je demoliran, razrušen i zatvoren. U mjesecu travnju 1947. godine prosvjetna služba Općine otvara vrtić pod nazivom „Varoš“, koji je djelovao u sastavu osnovne škole.

Prvi odgojitelji bili su Katica Bakotić i Vinka Vojković..

U međuvremenu, prosvjetna služba Općine i društvo „Naša djece“ otvaraju vrtiće na području grada Splita, dječji vrtić Varoš mijenja naziv te počinje djelovati i kao uprava (prva direktorica Katica Bakotić) i kao vrtić

Školske godine 1966./67. godine integracijom triju postojećih uprava u Splitu: Bačvice, Centralni i Marjan, postaje područno odjeljenje Centra dječjih vrtića „Tatjane Marinić“ koji u tim uvjetima djeluje do 1974. godine..

24.11.1974. godine, u čast oslobođenja Splita, udaren je kamen temeljac ovom novom i značajnom objektu (današnji DV Mandalina s upravnom zgradom). To je ujedno prvi objekt građen za djecu jaslične dobi na ovom području..

Vrtić će djelovati i kao vježbaonica za Split, gdje će na praksu dolaziti budući kadrovi iz područja predškolskog odgoja i obrazovanja.

Izvadak iz Spomen knjige Dječjeg vrtića MARJAN


Djelovanje Dječjeg vrtića MARJAN kao predškolske organizacije započelo je 01 srpnja 1991. godine, stupanjem na snagu Rješenja o osnivanju Dječjeg vrtića Marjan – Split od strane osnivača Općine Split.

DV Marjan –Split sa sjedištem u Splitu, Put Sv. Mande 11, upisan je u sudski registar Trgovačkog suda u Splitu s matičnim brojem subjekta upisa /MBS 0600882057/ dana 16.12.1997. godine prema slijedećim podacima:

  • Djelatnost – njega, odgoj i zaštita djece predškolske dobi
  • Osnivač – Grad Split
  • Zastupnik – Ani Mrnjavac, ravnatelj
  • Pravni oblik – ustanova

Dječji vrtić Marjan